Praktisch

Wanneer

Altijd open

Waar

Provinciedomein De Gavers Harelbeke
Eikenstraat 131
8530 Harelbeke

Contact

tel. +32 5 6222119

Prijzen

niet gekend


De Gavers

Harelbeke


Het 65 ha grote Gavermeer vormt de kern van het domein. Men kan er naast wandelen, zeilen, surfen, hengelen en in de zomer zelfs zwemmen. Het ganse provinciedomein van 173 ha omvat speel- en ligweiden, wandelpaden, een fiets- en ruiterpad, het natuurreservaat en de gerestaureerde Koutermolen.

Stille watergebonden recreatie zoals zeilen, surfen en hengelen kan je hier volop beoefenen. Rond de vijver werd een grootschalig bebossingproject uitgevoerd. Het landschap van vroegere Gavermeersen, oude populierenbossen, jonge bosmassieven, open ruimtes en ligweiden biedt ruime mogelijkheden voor wandelaar en jogger. Rond het domein werd daarenboven een ruiterpad en een fietsroute voorzien. Diverse gedeelten van het domein zijn als natuurreservaat in beheer. Voornamelijk tijdens de winter vormt de vijver een uniek biotoop voor allerhande overwinterende watervogels; vanuit de observatiehut kan men ze ongestoord observeren.

SITE ZUID
Site Zuid zorgt er niet enkel voor dat je kan surfen, zeilen en hengelen maar ook dat je kan paardrijden, fietsen, mountainbiken en avonturensporten kan beoefenen.
Er is een materialendepot voor Natuur en Milieu Educatie (NME) waar men alles kan uitlenen mits een kleine waarborg.
In de zomermaanden kan je (enkel) in de bewaakte zone zwemmen. Achteraf kan je ontspannen in de aanpalende ligweide. Redders zorgen voor de veiligheid. In het zwemgebouw kan je je douchen. Aan het zwempaviljoen is er bovendien een ruimte voor duikers in clubverband. Ook tijdens de zomervakantie zijn er sportkampen: zeilen, surfen en avonturensporten en kan iedere bezoeker kajaks afhuren.

Contactadres: De Gavers Site Zuid Sport en NME, Eikenstraat 131 te 8530 Harelbeke,
T 056 22 21 19, F 056 22 75 68

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto's: © De Gavers


Reageer op dit evenement

Naam 


E-mail (wordt niet getoond)

Jouw reactie