Dit evenement vond reeds plaats
   

Praktisch

Wanneer

verschillende data en aanvangsuren, tussen do. 3/05/2012 en za. 19/05/2012

Waar

In De Werf in Brugge, in Buda Kunstencentrum of op locatie (in Oostende)
Raadpleeg de websites van de organisatoren voor precieze gegevens

Organisator

Een productie van Mokum

Contact

Timmerhoutkaai 7
1080 Brussel
info@mokum.be
website

Prijzen

niet gekend


LIGHT, MEDIUM en STRONG

Evenement

03/05/2012 - 19/05/2012


LIGHT, MEDIUM en STRONG

Brugge, Kortrijk en Oostende, diverse locaties en verschillende data en aanvangsuren

‘LIGHT’, ‘MEDIUM’ en ‘STRONG’ zijn aanvullende maar op zichzelf staande producties rond de dood. Ze zijn een resultaat van ‘X / Een oefening in verdwijnen’, een intensief onderzoek omtrent het sterven in literatuur, wetenschap en ervaring.

Theatermakers Peter Aers, Tijs Ceulemans en Leentje Vandenbussche verrichtten voor deze voorstellingen een intensief onderzoek naar ‘het sterven’. Ze interviewden bijvoorbeeld heel diverse groepen rond hun ervaringen met de dood, werkten als stille getuige bij de palliatieve thuiszorg, hadden wekelijks een ontmoeting met een terminale vrouw X, enzovoort.

Het resultaat zijn drie voorstellingen die respectievelijk de concepten tijd, kennis en het definitieve aangrijpen ten aanzien van de dood. Zoals de titels doen vermoeden zijn er verschillende verpakkingen die prijsgeven aan wat men zich kan verwachten.

‘LIGHT’ is een confrontatie met het onvermogen een intens moment te delen, waarbij het publiek stille getuige is. ‘STRONG’ daarentegen is een veilige maar beklijvende ervaring. ‘MEDIUM’ balanceert tussen beide met zijn nuchtere kijk op de biologie van het lichaam.

De drie voorstellingen gaan in mei 2012 in première; voor elk ervan zijn 3 speeldagen voorzien. In het najaar gaan de voorstellingen op tournee en volgt nog een boek.


  • LIGHT’ staat van do. 3 tot en met za. 5 mei op het programma in Kunstencentrum De Werf in Brugge
  • MEDIUM’ kun je zien van do. 10 tot en met za. 12 mei in Kunstencentrum Buda in Kortrijk.
  • STRONG’ staat gepland van do. 17 tot en met za. 19 mei in Bistro Beau Site in Oostende, Albert I-promenade 39 (organisatie: Kunstencentrum Vrijstaat O).

foto's: © Leentje Vandenbussche


Reageer op dit evenement

Naam 


E-mail (wordt niet getoond)

Jouw reactie