Dit evenement vond reeds plaats
   

Praktisch

Wanneer

van 26/09/13 tot 29/09/13 Altijd open

Waar

Marktplein
Marktplein 0
8620 Nieuwpoort

Organisator

Stadsbestuur Nieuwpoort

Contact

Marktplein 7
8620 Nieuwpoort
tel. +32 58 22 44 44
website

Prijzen

gratis


850 jaar Nieuwpoort in de bloemen

Nieuwpoort, 26/09/2013 - 29/09/2013


850 jaar Nieuwpoort in de bloemenBloementapijt op het Marktplein n.a.v. 850 jaar Nieuwpoort en n.a.v. de internationale prijsuitreiking van de Entente Florale Europe die dit jaar plaats vindt in Nieuwpoort

850 jaar Nieuwpoort: historisch Marktplein in de bloemen op donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september 2013 met de FlowerPower Time Machine
Met de 'FlowerPower Time Machine’ wordt dit jaar in Nieuwpoort 850 jaar stadsrechten gevierd. Het hele Marktplein wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties met onder andere bloemen, struiken en bomen.

Dit evenement is ontstaan naar aanleiding van de ontvangst van internationale delegaties die komen naar de prijsuitreiking Entente Florale Europe, een Europese wedstrijd voor de mooiste bebloemde gemeenten. Nieuwpoort werd in 2009 reeds finalist en is nu gast stad.

Het is de eerste keer dat Nieuwpoort met zo een prestigieus project uitpakt. Alain Cappelle, die de creatieve uitwerking en ontwerpen voor zijn rekening neemt, zal er ongetwijfeld voor zorgen dat het een top evenement zal worden.
U mag zich dan ook aan iets volledig nieuws verwachten, met als hoofdingrediënten veel groen, sciencefiction, bloemen en bomen. Weliswaar gecombineerd met eindeloze fantasie, creativiteit, adembenemende kleuren en een waaier aan tot de verbeelding sprekende vormen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een “eetbaar stadhuis” of een “internationaal boommuseum”?
Elke creatie heeft haar eigen unieke achtergrond en inspiratie, maar niets weerhoudt u ervan om de verschillende installaties op uw eigen manier te interpreteren en uw fantasie de vrije loop te laten: bloemen aan de macht, terug naar de natuur, robots met groene vingers, urban-farming of schilderen met mos,…
Op donderdagavond vindt de eigenlijke opening plaats tijdens de feestelijke nocturne: ook ’s avonds is het event immers te bezoeken.

De plaatselijke horeca zet tijdens de duur van het event hun deuren open, 's avonds worden de creaties feeëriek verlicht en uiteraard is er doorlopend animatie. De toegang is gratis.

Benieuwd? Kom dan donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 naar Nieuwpoort en geniet mee van de “FlowerPower TimeMachine” op het Marktplein van Nieuwpoort.

Dit grootschalige groenevent is een organisatie van de stad Nieuwpoort met de steun van verschillende sponsors en vrijwilligers .

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto's: © Toerisme Nieuwpoort


Reageer op dit evenement

Naam 


E-mail (wordt niet getoond)

Jouw reactie