Reloved and Upcycling: Ohhhh! Met palletten.

23 feb 2017 De Panne
Reloved and Upcycling: Ohhhh! Met palletten.

Palletten zijn hip. Je kunt er fantastische dingen mee doen. Wil jij ook zo'n hot item in je interieur? Inschrijven voor 15 februari 2017.
Breng steeds je eigen afgedankte kledij, stofjes, linten, dozen, palletten, resten behangpapier, knopen... mee.
Inschrijven is noodzakelijk voor 15 februari 2017.

Lees meer over 'Reloved and Upcycling: Ohhhh! Met palletten.'

Op zoek naar de nestbandiet

01 mrt 2017 De Panne
reserveer je ticket Op zoek naar de nestbandiet Paniek bij de familie Mees! Er is een bandiet op zoek naar de allerlekkerste eieren. Speur mee naar de nestbandiet en help de familie Mees aan een nieuw en veilig huis.

Lees meer over 'Op zoek naar de nestbandiet'

Bosuilenwandeling

24 feb 2017 Beernem
Bosuilenwandeling Dieren van de schemering blijven ons fascineren. Tijdens deze avondwandeling trotseer je het duister en loop je in de voetsporen van een uilenkenner. Samen ga je op zoek naar roepende of zingende bosuilen en doorgrond je heel wat mysteries. Je ontdekt verschillende soorten uilen, hoe je ze kan herkennen aan hun geroep, hoe ze jagen en nog veel meer…

Lees meer over 'Bosuilenwandeling'

De snelste mees

01 mrt 2017 Beernem
De snelste mees Nu de lente in aantocht is, wordt het hoog tijd voor de mezen om een nestkast te versieren. Vlieg mee met Kool, de mees, op zoek naar het ideale huisje en ontdek de hindernissen die hij tijdens zijn zoektocht tegenkomt. Iedereen gaat naar huis met een nestkastje om op te hangen in de eigen tuin.Voor kinderen van 6 t.e.m. 8 jaar en van 9 t.e.m. 12 jaar.Max. 25 kinderen/groep

Lees meer over 'De snelste mees'

Natuur@elier: Wie weet van de wijze uil?

27 feb 2017 Woumen
Natuur@elier: Wie weet van de wijze uil? Afspraak met kinderen van 1° tot 6° leerjaar! Althans voor zij die buiten willen spelen en natuur beleven, bovenal nieuwsgierig zijn naar wat vliegt en zwemt, kruipt en bloeit maar bovenal niet bang zijn van modder en muizen, spinnen en salamanders en veel ander boeiend gespuis...

Lees meer over 'Natuur@elier: Wie weet van de wijze uil?'

Beestje verliefd

01 mrt 2017 Zillebeke
Beestje verliefd Padden, kikkers en salamanders vatten de trektocht aan van hun winterplekje naar hun voortplantingspoel. Maar weet je dat dit ook hun dood kan betekenen? Of hoe ze hun verliefdheid aan elkaar tonen? Vele vragenkrijgen vandaag een antwoord. Met wat geluk kunnen we deze diertjes ook van dichtbij bewonderen.

Lees meer over 'Beestje verliefd'

Spin-drie-daagse

27 feb 2017 Zillebeke
Spin-drie-daagse In de krokusvakantie nodigt spingroep De Wullekobbe iedereen met spinnewielof spintol uit om drie dagen samen te spinnen en plantaardig wol te verven. Ooknieuwkomers helpen we graag op weg. Gratis, maar wel inschrijven vooraf!

Lees meer over 'Spin-drie-daagse'

Workshop 'Op zoek naar de nestbandiet'

01 mrt 2017 De Panne
reserveer je ticket Workshop 'Op zoek naar de nestbandiet' Paniek bij de familie Mees! Er is een bandiet op zoek naar de allerlekkerste eieren. Speur mee naar de nestbandiet en help de familie Mees aan een nieuw en veilig huis. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Vooraf overschrijven op het rekeningnummer BE21 0910 1313 1203 met vermelding van 'Nestbandiet + naam deelnemer'. (Ouders hoeven niet aanwezig te zijn)

Lees meer over 'Workshop 'Op zoek naar de nestbandiet''

Schrijfactie: stuur jouw favoriete gastauteur een kaartje op het Lijsternest!

02 nov 2016
01 mrt 2017 Anzegem
Schrijfactie: stuur jouw favoriete gastauteur een kaartje op het Lijsternest! Tot maart 2017 heeft het Lijsternest opnieuw een reeks literaire auteurs te gast: Luuk Gruwez, Tine Mortier en Patrick Cornillie, Kristien Hemmerechts, Annemarie Estor, Koen D'haene en Tommy Wieringa.Literatuurliefhebbers kunnen in de betere boekhandel in hun buurt postkaartjes vinden om hen kosteloos een berichtje te sturen. En, misschien krijgen ze wel persoonlijk antwoord?

Lees meer over 'Schrijfactie: stuur jouw favoriete gastauteur een kaartje op het Lijsternest!'

Avondje over ... Eendenkooien in Vlaanderen

02 mrt 2017 Woumen
Avondje over ... Eendenkooien in Vlaanderen André verstraeten heeft zich verdiept in de geschiedenis van het eendenkooien. Deze oude vangwijze was niet alleen in Vlaanderen een traditie, ook in andere Europese landen was het destijds een lucratief gebruik. In het bijzonder zullen ook die van Merkem (Merkembroek) en Woumen (Blankaart) belicht worden. Een vertelavond waarop het verhaal van levend Vlaams erfgoed gekoesterd wordt.

Lees meer over 'Avondje over ... Eendenkooien in Vlaanderen'