Dit wist je nog niet over 'waarnemingen.be'

30 mrt 2017 Zillebeke
Dit wist je nog niet over 'waarnemingen.be' Leer zelf werken met waarnemingen.be en ontdek alle finesses. Maak kennis met de smartphone app en ontdek hoe registreren van natuurwaarnemingen eenvoudiger kan.

Lees meer over 'Dit wist je nog niet over 'waarnemingen.be''

Lentekriebels in het land van de bosfeeën - voor gezinnen met kinderen van 3 tot 6 jaar

09 apr 2017 Beernem
Lentekriebels in het land van de bosfeeën - voor gezinnen met kinderen van 3 tot 6 jaar De bosfeeën hebben niet genoeg lentekriebelstof om de lente te toveren in het bos en er is nog zo veel werk: nieuwe blaadjes toveren, meer zon, dieren wakker maken, bloesems toveren... help je met hen mee om genoeg lentekriebels te verzamelen?

Lees meer over 'Lentekriebels in het land van de bosfeeën - voor gezinnen met kinderen van 3 tot 6 jaar'

Wintergasten in beeld

09 jan 2017
31 mrt 2017 Woumen
Wintergasten in beeld Regionale fotografen laten hun mooiste shot zien van onze gevleugelde wintergasten.

Lees meer over 'Wintergasten in beeld'

Klimmen

10 apr 2017 Harelbeke
Klimmen Klimactiviteit naar aanleiding van de week van het provinciedomein.

Lees meer over 'Klimmen'

Vlecht je eigen mand met wilgentenen

01 apr 2017 Beernem
Vlecht je eigen mand met wilgentenen Heb je altijd zelf eens een mand willen vlechten? Of willen weten hoe het is om met wissen decoratie te maken? Johnny Ceyssens, ambachtelijk vlechter, laat je tijdens deze workshop zien hoe je stap voor stap een aardappelmand maakt. Hierbij komen de meeste technieken van het manden maken aan de orde en de mogelijkheden van het werken met verse wilgenwissen.

Lees meer over 'Vlecht je eigen mand met wilgentenen'

Met de paashaas op avontuur - Week van de provinciedomeinen

12 apr 2017 Beernem
Met de paashaas op avontuur - Week van de provinciedomeinen Wat een acrobaat is die paashaas! Klimmen, springen, kruipen, sluipen en dan nog eens paaseieren leggen. Trek maar je beste sportschoenen aan, want vandaag neemt de paashaas je mee op avontuur.Voor kinderen van 4 t.e.m. 6 jaar, 7 t.e.m. 8 jaar en 9 t.e.m. 12 jaar.Max. 25 kinderen per groep.

Lees meer over 'Met de paashaas op avontuur - Week van de provinciedomeinen'

Lenteleute natuurlijk

03 apr 2017 Woumen
Lenteleute natuurlijk Zesde afspraak in de reeks 2016-2017 voor kinderen van 1° tot 6° leerjaar die buiten willen spelen en natuur beleven, bovenal nieuwsgierig zijn naar wat vliegt en zwemt, kruipt en bloeit maar bovenal niet bang zijn van modder en muizen, spinnen en salamanders en veel ander boeiend gespuis...

Lees meer over 'Lenteleute natuurlijk'

Reloved and Upcyling: O mijne velo!

19 apr 2017 De Panne
Reloved and Upcyling: O mijne velo! In navolging van vorig jaar organiseren we terug een onderhoudsmoment voor de fiets. Breng je fiets mee en leer hoe je de tweewieler in optimale conditie kunt houden. Vervangstukken breng je zelf mee, kenners van het vak tonen je hoe het moet.

Lees meer over 'Reloved and Upcyling: O mijne velo!'

Speur mee met de waterprofessor

05 apr 2017 Beernem
Speur mee met de waterprofessor In en rond het water krioelt het van kleine en rare snuiters. Samen met de waterprofessor ga je op zoek naar de talenten van deze fascinerende schepsels.Duik mee in de poel en ontdek hun wondere wereld.Voor kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar en van 9 t.e.m. 12 jaar.Max. 25 kinderen/groep

Lees meer over 'Speur mee met de waterprofessor'

Buitenspeeldag

19 apr 2017 Harelbeke
Buitenspeeldag Buitenspeeldag voor kinderen

Lees meer over 'Buitenspeeldag'