Prinses Ellen en de kriebelende kruipertjes voor gezinnen met kinderen van 4 tot 8 jaar

04 jun 2017 Beernem
Prinses Ellen en de kriebelende kruipertjes voor gezinnen met kinderen van 4 tot 8 jaar Prinses Ellen speelt graag buiten, maar ... ze is bang voor kriebelbeestjes. Dat is natuurlijk niet zo gemakkelijk als je kasteel midden in het bos staat. Daarom heeft de koning een bijzondere kriebelspecialist uitgenodigd die de prinses kan helpen. Maar dat kan alleen met jouw hulp. Ga mee op stap, luister naar de verhalen, speel mee, zoek en help de prinses om haar angst te overwinnen.

Lees meer over 'Prinses Ellen en de kriebelende kruipertjes voor gezinnen met kinderen van 4 tot 8 jaar'

De kleren maken de man, de poten maken het beest

11 jun 2017 Beernem
De kleren maken de man, de poten maken het beest Verbaas jezelf over de rijkdom aan kriebelbeestjes. Niet al wat klein is en kruipt of springt is een insect. Vandaag komt alle klein grut met minder of met meer dan 6 poten aan bod. Zoek mee, bekijk onder vergroting en ontdek welke soorten kriebelbeestjes er allemaal in het Bulskampveld leven.

Lees meer over 'De kleren maken de man, de poten maken het beest'

Roering en romantiek langs de Vaart

10 jun 2017 Zillebeke
Roering en romantiek langs de Vaart Wegens het grote succes in 2015 wordt deze boeiende theaterwandeling hernomen.Start aan de infopanelen/parking t.h.v. cafetaria De Palingbeek in de Palingbeekstraat.

Lees meer over 'Roering en romantiek langs de Vaart'

Bunkerdag

11 jun 2017 Oostende
Bunkerdag Op deze eerste Bunkerdag stellen we bunkers langs heel de kustlijn open die je anders niet of moeilijk kunt bezoeken.

Lees meer over 'Bunkerdag'

het Kraterfront - beeld en geluidshappening

10 jun 2017 Heuvelland
reserveer je ticket het Kraterfront - beeld en geluidshappening Zat 10 juni spelen om 22u 11 kraters de hoofdrol tijdens het Kraterfront. Het wordt een beeld-& geluidshappening: de Canadese formatie ‘Godspeed You! Black Emperor’ brengt live een soundscape met historische en hedendaagse beelden geïntegreerd in het landschap. Het geheel is artistiek in handen van kunstenares Shelbatra Jashari. Het muzikale voorprogramma, ‘Zero Hour’, gaat van start om 20u.

Lees meer over 'het Kraterfront - beeld en geluidshappening'

Eetbare wilde planten - Cursus 4/5

15 jun 2017 Beernem
Eetbare wilde planten - Cursus 4/5 Deel 4 van de cursus Eetbare wilde planten. Je vertrekt van de planten die op dat ogenblik op hun best zijn om te plukken en te verwerken. Tijdens een rondleiding worden de planten geoogst om daarna te verwerken in allerlei gerechten.

Lees meer over 'Eetbare wilde planten - Cursus 4/5'

Verwerken van bloemen in maaltijden en in verzorgende producten

10 jun 2017 Beernem
Verwerken van bloemen in maaltijden en in verzorgende producten Eetbare bloemen zijn een genot voor het oog, de kleuren spatten van je bord af en de smaken zijn heerlijk verrassend. Heel wat bloemen hebben ook een geneeskrachtige en verzorgende werking. Calendula en heel wat andere bloemen zijn een weldaad voor de huid. Maak tijdens deze workshop met doorschuifsysteem kennis met de verschillende soorten eetbare en verzorgende bloemen.

Lees meer over 'Verwerken van bloemen in maaltijden en in verzorgende producten'

G-Trefdag

17 jun 2017 Hooglede
Een bijscholingsdag over G-sport voor trainers, begeleiders, bestuursleden, professionals, ouders...

Lees meer over 'G-Trefdag'

Roering en romantiek langs de Vaart

11 jun 2017 Zillebeke
Roering en romantiek langs de Vaart Wegens het grote succes in 2015 wordt deze boeiende theaterwandeling hernomen.Start aan de infopanelen/parking t.h.v. cafetaria De Palingbeek in de Palingbeekstraat.

Lees meer over 'Roering en romantiek langs de Vaart'

Een poel vol leven

18 jun 2017 Beernem
Een poel vol leven Een gezonde poel zit vol met ongewervelde beestjes zoals kevers, vlooien enz... Schep zelf water uit de poel met speciale schepnetten. Sorteer de insecten en andere ongewervelden in het water. Onderzoek met speciale apparatuur en ontdek hoe ze ademen, eten en leven. Zoek allerlei details van de beestjes en breng ze op naam met een zoekkaart. Ook benieuwd hoeveel soorten jij vindt?

Lees meer over 'Een poel vol leven'